Eesti toidukultuuri moderniseerumine ja toidupärand tänapäeval
2016-2026
Täitjad: Anu Kannike, Anu Järs, Reet Piiri ja Ester Bardone (Tartu Ülikool)
Uurime toidukultuuri arengut 20.-21. sajandi Eesti ajaloolistes kontekstides. Tegeleme nii sotsiaalsete ja piirkondlike eripärade kui ka rahvusvaheliste mõjude uurimisega. Samuti huvitab meid, kuidas nüüdisajal toidupärandit kasutatakse ja edasi arendatakse. Osaleme rahvusvahelises teaduskoostöös, nõustame riigiasutusi ja ettevõtteid ning kohalikke väiketootjaid. Peame toidukultuuri alaseid loenguid, korraldame praktilisi töötubasid ning näitusi.
Toidukultuuri alases uurimistöös on meie pikaajalisteks partneriteks Tartu Ülikooli kultuuriteaduste instituut, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium ning piirkondlikud arenduskeskused ja koostöövõrgustikud.